Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (2024)

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (1)

Door gezinopreis · Laatste update op 21/03/2024

Onze nationale luchthaven Schiphol heeft veel faciliteiten voor ouders die reizen met kinderen. Zo is er de babycare lounge, speeltuinen en een aantal opstelingen van Nemo (het Science museum). Hier kan je spelen en net als bij het grote Nemo in Amsterdam wetenschapstestjes doen.

Zowel de babycare loung, Nemo op Schiphol en de speeltuin “vliegtuig in de wolken” zijn voorbij de douane. Vlieg je naar een bestemming binnen Europa en heb je voldoende tijd (of staat er geen wachtrij) dan is het zeker de moeit om speciaal hiervoor door de douane te gaan om bij dit deel van Schiphol (hal2) te komen. Vlieg je met een low-cost airline (gate M) dan kan dit niet.

Tip -> lees ook ons artikel met kindvriendelijk hotels rondom Schiphol waar je gratis kunt parkeren. Wist je dat je niet alleen vlakbij Schiphol kunt slapen maar ook echt achter de douane. Meestal is het Yotel snel uitverkocht en duur maar als je buiten de schoolvakanties vliegt is het toch de moeite om even te checken. Ik sliep hier met mijn dochter toen we de volgende ochtend een extreem vroege vlucht hadden. Ook fijn je bent dan al door alle controles heen. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Babycare lounge

Wanneer je gaat vliegen met een baby of vliegen met een peuter dan is de babycare-lounge ideaal. Het is een plek met diverse bedjes en daaromheen banken voor de ouders. Je kunt je eigen gedeelte afsluiten met een gordijn en je kindje kan dus rustig een dutje doen. Verder heeft de babylounge een keukentje met magnetron. Ook zijn er goede verschoonkussens aanwezig. De babylounge kan je vinden op de Holland Boulevard achter het Rijksmuseum. De babylounge is jammer genoeg ’s nachts niet open.

Ben je wel ’s nachts op Schiphol met kinderen of is de Holland boulevard wat te ver lopen dan kan je op vijf verschillende plekken, verspreid over Schiphol, ook nog babycare locaties vinden. Dit zijn ruimere toiletten met een verschoningskussen. Er is ook een zitje en je kunt je dus ook hier even rustig afsluiten met je gezin en de baby voeden. Ook hier zijn magnetrons aanwezig. Wat oudere kinderen kan je hier rustig helpen met zelf naar de wc gaan.

Nemo op Schiphol

Een aantal jaar geleden gingNemo op Schiphol open. Net als bij de grote vestiging van Nemo in Amsterdam kunnen kinderen allemaal leuke testjes doen. Nemo op Schiphol heeft wat te bieden voor kinderen van alle leeftijden.

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (7)
Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (8)
Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (9)

Nemo op Schiphol kan je vinden op de Hollandboulevard

Schiphol met kinderen: Speeltuin

Hebben je kinderen behoefte aan een plek om hun energie kwijt te kunnen, ook dat kan. Ga naar het “vliegtuig in de wolken” een origineel klimtoestel met glijbaan. Deze kan je vinden bij de M&M store. Dit is echt een groot leuk speeltoestel ook voor wat oudere kinderen. “Moeten we nu echt al gaan” mijn dochter wil helemaal niet meer naar de gate maar lekker blijven spelen.

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (10)
Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (11)

Andere fijne plekjes op Schiphol met kinderen.

Voor de babylounge zijn nog diverse zitjes en grote tv schermen. Niet speciaal voor kinderen want hier komen ook veel andere reizigers. Maar soms is even sport op tv kijken net de afleiding die kinderen nodig hebben om de wachttijd op Schiphol door te komen.

Ook leuk ga op zoek naar de glazen vloer waar je de koffers voorbij ziet komen op de loopband of vind het klauterkunstwerk. Er is ook nog een enorme knuffel te vinden. Schiphol heeft ook een bieb met lekker lees en lounge banken of je kunt de dependance van het Rijksmuseum bezoeken met enkele schilderijen.

Vliegen van gate M

Vlieg je met een lowcost airline met kinderen dan vlieg je vrijwel zeker vanaf gate M. Helaas dan zijn alsdeze handige faciliteiten niet toegankelijk.Op gate M moeten kinderen het doen met een kleine glijbaan en verder moet je als ouder zelf voor het vermaak zorgen.

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (13)

Probeer in ieder geval een zitplekje te krijgen want zelfs die zijn beperkt. Verder is het hier altijd de mobiele brigade met iedereen die op zijn of haar laptop of telefoon een spelletje zit te doen.

Wat doe jij meestal op Schiphol?

Dit vind je misschien ook interessant:

Het geheim van goedkoop vliegen met kinderenVliegen met alleen handbagage met kinderen?Zwanger vliegen, alles wat je moet weten

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis (2024)

FAQs

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven - Gezin op Reis? ›

De Kids Playground vind je naast het foodcourt, dus je kunt gelijk wat te eten halen! En er is genoeg zitgelegenheid om van een afstand van je spelende kinderen te genieten. De toegang is gratis.

Is er een speeltuin op Schiphol? ›

De Kids Playground vind je naast het foodcourt, dus je kunt gelijk wat te eten halen! En er is genoeg zitgelegenheid om van een afstand van je spelende kinderen te genieten. De toegang is gratis.

Heeft Schiphol kinderwagens? ›

Een medewerker zorgt dat je buggy of kinderwagen wordt gelabeld en in het vrachtruim wordt geplaatst. Kinderwagens en niet-inklapbare buggy's moet je meestal al bij het inchecken afgeven.

Kan ik assistentie krijgen op Schiphol? ›

Voor iedereen die gaat vliegen en slecht ter been is of in een rolstoel zit, heeft Schiphol passende services en faciliteiten. Zo kan je op de luchthaven gratis een rolstoel lenen en zelfstandig reizen, of assistentie krijgen en met een caddy naar je vliegtuig worden gebracht.

Wat is een inclusieve speeltuin? ›

Veel speeltuinen hebben fysieke barrières waardoor je er niet kan spelen als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Denk aan ondergronden van zand of een grote rand om de zandbak. Dat betekent dat je niet samen met je vriendjes kan spelen. Een samenspeeltuin is een inclusieve speeltuin.

Welke leeftijd indoor speeltuin? ›

Een binnenspeeltuin is een overdekte speeltuin waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen spelen. Er zijn verschillende speel- en klimtoestellen die je kindje helpen om zijn motorische ontwikkeling te verbeteren en nieuwe dingen te ontdekken.

Wat te doen in vliegtuig kind? ›

  • Speelgoed voor in het vliegtuig, verras je kind met een nieuw speeltje. Puntje vakantievoorbereiding. ...
  • Neem een notitieboekje mee. ...
  • Neem schoolspullen mee. ...
  • 4 Luisterboeken en muziek. ...
  • Spelletjes voor onderweg in het vliegtuig. ...
  • Lees een boek. ...
  • Maak vrienden met het cabinepersoneel (of andere passagiers) ...
  • Speel kaartspellen.
Oct 14, 2020

Wat kost een baby KLM? ›

Wat is de prijs voor het vliegen met een baby?
LuchtvaartmaatschappijPrijs zonder zitplaatsPrijs met zitplaats
EasyJet€ 31Geen korting
KLM10% van de ticketprijs voor volwassenenTot 25% van de ticketprijs voor volwassenen
Transavia€ 30Geen korting
LufthansaGratis in Duitsland, anders 10% van tarief volwassenenGeen korting
4 more rows
Nov 24, 2023

Wat kost een kinderwagen mee in vliegtuig? ›

Je kunt gratis 2 items met babyspullen als handbagage meenemen. Dit kan een kinderwagen/buggy, autostoeltje, kinderzitje en reiswieg zijn. Deze moeten worden gelabeld bij de incheckbalie of bij de instapgate. Je kunt je kinderwagen/buggy gebruiken totdat je bij de trap van het vliegtuig bent.

Waar is bijzondere assistentie op de luchthaven Schiphol? ›

Voorzieningen als u slecht ter been bent

Er zijn rolstoelen voor openbaar gebruik op de luchthaven, allemaal gratis. U vindt deze rolstoelen op de loopbrug van parkeerplaats P1 naar de aankomsthal . Op Schiphol Plaza staan ​​de leenrolstoelen naast de lift naar het treinstation.

Wat is luchthaven assistentie? ›

Een lid van het speciale-assistentieteams begeleidt je door de luchthaven en brengt je naar de gate. Als je wilt, kun je je eigen rolstoel of andere mobiliteitshulpmiddelen blijven gebruiken in de luchthaven.

Hoe werkt luchthavenassistentie? ›

Hulppunten

Wanneer u op de luchthaven aankomt, moet u naar het assistentiepunt gaan . Dit kan binnen of buiten de terminal zijn. Bijstandspunten hebben doorgaans een logo dat verband houdt met een beperking en beschikken over een zoemer of telefoon waarmee u hulp kunt bellen als er op dat moment geen personeel aanwezig is.

Wat kost onder begeleiding vliegen? ›

Kosten. Om gebruik te maken van de Unaccompanied Minor-service, betaalt u de prijs van een ticket voor volwassenen plus een servicetoeslag. Voor directe vluchten ligt de toeslag tussen de EUR 100 en EUR 150. Voor vluchten met een overstap betaalt u een toeslag tussen EUR 200 en EUR 300.

Wat is een WCHS? ›

WCHS: (Passagier met zeer beperkte mobiliteit) heeft hulp nodig bij het in- en uitstappen van het vliegtuig op het vliegveld, kan niet op de bus van het terminalgebouw naar het vliegtuig stappen, heeft hulp nodig op de trappen, er is geen hulp nodig tiidens het zitten, opstaan en naar het toilet in de cabine te gaan.

Hoe boek je assistentie op Schiphol? ›

Dat is alvast stap 1!
  1. Stap 1: Vraag assistentie 48 uur voor vertrek aan. ...
  2. Stap 2: Kom op tijd naar de luchthaven. ...
  3. Stap 3: Inchecken en de assistentiebalie. ...
  4. Stap 4: Door de controles. ...
  5. Stap 5: Op weg naar je gate. ...
  6. Stap 6: Het vliegtuig instappen.

Wat te doen op Schiphol na security? ›

Wat te doen op Schiphol na het inchecken? 9 tips!
  • Bewonder kunst in het Rijksmuseum.
  • Ga met je kinderen naar de Playground.
  • Relax in een van de lounges.
  • Lees boeken in de bibliotheek.
  • Neem een kijkje achter de schermen.

Wat is de grootste binnenspeeltuin? ›

Binnenspeeltuin Kids Valley is de grootste binnenspeeltuin van de Benelux. Hier kunnen de kinderen heerlijk klimmen en klauteren, op de meer dan 60 speeltoestellen.

Hoeveel kost een gemiddelde speeltuin? ›

Deze 5 speeltuinen hebben gemiddeld jaarlijkse kosten ter hoogte van € 31.253 per speeltuin, oftewel € 145.000 per jaar. Voor Nederland als geheel zijn de kosten voor speeltuinen naar schatting € 25 miljoen.

Heeft Artis een speeltuin? ›

In ARTIS is het elke dag buitenspeeldag! Want naast het verwonderen en spelenderwijs leren over de natuur is er zeker ook ruimte om te spelen in het ARTIS-park. Vele generaties hebben zich hier uren vermaakt in de speeltuin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6096

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.