5 tips als Asus laptop touchpad niet werkt - All for tech (2024)

Heb je ooit ervaren dat de touchpad van je Asus laptop niet meer werkt? Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je constant afhankelijk bent van een externe muis. Maar maak je geen zorgen, want er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen. We bespreken enkele mogelijke oplossingen om het touchpad probleem van je Asus laptop op te lossen. We zullen je stap voor stap begeleiden om ervoor te zorgen dat je touchpad weer naar behoren functioneert.

Ga snel naar

Asus laptop touchpad werkt niet?

Heb jij problemen met jouw Asus laptop touchpad? Geen zorgen, wij hebben hier een lijst met oplossingen voor jou.

1. Controleer de touchpad-instellingen

Controleer of de touchpad is ingeschakeld en controleer ook alle instellingen gerelateerd aan de touchpad. Soms kunnen de instellingen worden gewijzigd zonder dat je het merkt, waardoor de touchpad niet meer werkt zoals normaal. Ga naar “Instellingen” en zoek naar de touchpad-instellingen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren is ingesteld.

Oude elektronica over? Verkoop het snel en veilig aan reBuy.

Bekijk de huidige waarde

2. Controleer het touchpadoppervlak

Soms kan vuil, stof of vocht ervoor zorgen dat het touchpad niet meer werkt. Veeg met een droge doek over het oppervlak van het touchpad om te zien of dit het probleem oplost. Als er nog steeds problemen zijn, overweeg dan om een speciale reiniger voor het touchpadoppervlak te gebruiken.

3. Scan op virussen en malware

Als de touchpad plotseling stopt met werken, kan het zijn dat je laptop is geïnfecteerd met een virus of malware. Voer een grondige scan uit met een antivirusprogramma om te controleren of er verdachte activiteiten of programma’s op uw laptop zijn. Verwijder alle gevonden virussen om ervoor te zorgen dat het probleem met de touchpad niet opnieuw optreedt.

4. Start de laptop opnieuw op

Soms is alles wat nodig is om een ​​probleem met de touchpad op te lossen om de laptop opnieuw op te starten. Sluit alle programma’s en sla uw werk op, en start vervolgens de laptop opnieuw op. Als de touchpad nog steeds niet werkt na het opnieuw opstarten van de laptop, probeer dan de andere oplossingen uit deze lijst.

5. Herstel de Asus laptop

Als alle bovengenoemde oplossingen niet werken, kan het herstellen van de laptop naar de fabrieksinstellingen de oplossing zijn. Dit zal alle bestanden, programma’s en instellingen van de laptop verwijderen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt van alles wat je wilt bewaren. Ga naar “Instellingen” en zoek naar “Herstel” om deze optie te gebruiken.

Mogelijke oorzaken

  1. Touchpad is uitgeschakeld in de instellingen
  2. Touchpad driver is verouderd of ontbreekt
  3. Defecte touchpad hardware
  4. Verkeerde driver geïnstalleerd voor touchpad
  5. Virussen of malware dat het systeem beïnvloedt
  6. Interferentie met andere apparaten/functies op de laptop
  7. Fysieke schade aan de touchpad
  8. Onjuiste instellingen in BIOS
  9. Onjuiste of niet-werkende stuurprogramma’s voor andere hardware die interfereren met de touchpad
  10. Corrupt systeembestand dat het touchpad beïnvloedt

Wat te doen als niets helpt

Als het je niet lukt om het probleem met je Asus laptop touchpad op te lossen, is het natuurlijk geen reden tot paniek. Er zijn verschillende opties om dit probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat je touchpad weer naar behoren werkt.

Om te beginnen kun je contact opnemen met de klantenservice van Asus en hulp vragen bij het oplossen van het probleem. Zij hebben de nodige expertise en kunnen je stap voor stap door het proces begeleiden. Vaak bieden ze ook op afstand hulp aan, zodat ze het probleem op je laptop kunnen oplossen.

Word jij de volgende crypto-miljonair? Bekijk de huidige stand van de Bitcoin.

Bekijk alle digitale valuta

Een andere optie is om online te zoeken naar oplossingen en forums waar gebruikers hun ervaringen en oplossingen delen. Er is een grote community van technische liefhebbers en experts die je graag helpen met je probleem.

Als je toch liever persoonlijk contact hebt, kun je altijd naar een gespecialiseerde laptop reparatiewinkel gaan. Zij hebben over het algemeen de nodige technische kennis en ervaring om het probleem op te lossen en je laptop weer op te starten.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet de enige bent die te maken heeft met het probleem van de Asus laptop touchpad die niet werkt. Er zijn genoeg oplossingen en hulp beschikbaar om je weer op het goede spoor te krijgen. Blijf kalm en neem de tijd om de beste optie voor jou te vinden. Succes.

5 tips als Asus laptop touchpad niet werkt - All for tech (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6094

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.