112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (2024)

In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.

Geschreven door

Redactie

Liveblog

23.30

Dit liveblog is gesloten.

23.15

Meterkast in brand op markt

Op de markt in Eersel is een meterkast uitgebrand. De kast stond in een schuur naast een huis en een winkel. In het huis waren twee mensen aanwezig. Zij zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer heeft een hoogwerker ingezet om de brand te blussen. De weg werd hiervoor afgesloten. Het huis en de winkel hebben rookschade. De oorzaak is nog niet bekend.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (2)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (3)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (4)

22.10

Politie tasert man na verkeersongeluk

Na een eenzijdig verkeersongeluk op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt heeft de politie een man getaserd. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De vermoedelijke bestuurder luisterde niet naar de aanwijzingen van de politie en hij werd kwaad. Ook wilde hij een tas met vuurwapens uit zijn auto pakken. Daarop trokken agenten hun wapen en vervolgens werd de verdachte getaserd. De man is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Hier lees je er meer over.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (5)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (6)

19.55

Stormschade in Steensel

In Steensel zijn door de korte storm enkele bomen omgewaaid. Een boom waaide in de tuin en de andere kwam op de weg terecht. De brandweer heeft de bomen doorgezaagd en weggehaald.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (7)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (8)

19.40

Barbecue in brand in Oisterwijk

Bij een huis in de Wilgenstraat in Oisterwijk is een gasfles van een barbecue in brand gevlogen. De bewoners belden direct 112 en buren schoten te hulp met een tuinslang. Met twee tuinslangen probeerden twee mannen de barbecue te blussen, maar tevergeefs. De brandweer kwam met spoed naar het huis toe en heeft het vuur geblust. De schade bleef beperkt, maar barbecueën zat er niet meer in. Waardoor de brand is ontstaan is niet duidelijk.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (9)

17.14

Vat gedumpt op Parallelweg in Nuenen

De politie en brandweer onderzoeken een gedumpt blauw vat op de Parallelweg in Nuenen. Vorige week vond daar een Groenexpo plaats. Van het evenement is weinig meer te zien, wel vond een voorbijganger een blauw vat. Na onderzoek blijkt het vat vol te zitten met frituurolie. Het is vermoedelijk gedumpt omdat het afvoeren van dergelijke stoffen duur kan zijn. De gemeente gaat de gedumpte stoffen opruimen.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (10)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (11)

15.31

Auto en trike botsen in Son en Breugel

In Son en Breugel zijn een auto personenauto en een zogeheten trike op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de kruising van de Boslaan met de Heistraat. Ambulance en de politie kwamen naar de plek van het ongeluk. Ook omstanders schoten te hulp. Een man kwam zelfs met een parasol aanlopen om het slachtoffer van wat schaduw te voorzien. De bestuurder van de trike moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De bijrijdster van de trike en de automobilist bleven ongedeerd.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (12)

13.44

Auto van de weg in Volkel

Een auto raakte vanmiddag van de weg op de rondweg bij Volkel. Ambulancepersoneel keek iemand na. Ook de politie kwam naar de plaats van het ongeluk. De weg werd na het ongeluk afgesloten.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (13)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (14)

13.43

Motorrijder botst op auto

Een motorrijder is rond een uur 's middags op een auto voor hem gebotst op de doorgaande weg tussen Nuenen en Son. Hij kon niet op tijd stoppen toen de bestuurder van de auto moest remmen. Door de klap verbrijzelde de achterruit van de auto. In de auto zat een gezin met een jong kind.

Lees hier meer.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (15)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (16)

13.11

Auto die proefrit maakte aangereden op N270

Een auto botste rond halfeen vanmiddag hard achterop een andere auto die stilstond voor de verkeerslichten op de kruising van de A270 met de Neervoortsedreef bij Nuenen. Deze stilstaande auto was net bezig aan een proefrit. De vrouw die in de botsende auto zat, moest uit haar auto bevrijd worden. Zij is door ambulancepersoneel verzorgd. De N270 werd na het ongeluk een halfuur lang volledig afgesloten.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (17)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (18)

12.46

Ongeluk met rouwauto bij uitvaartcentrum

Een rouwauto is vanochtend op het terrein van uitvaartcentrum De Hoge Boght aan de Eindhovensebaan in Veldhoven tegen het beheerdershuisje bij de begraafplaats gereden. Het ging mis toen de bestuurster van de elektrische auto achteruit wilde rijden. In de rouwauto lag op het moment van het ongeluk geen dode.

Lees hier meer.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (19)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (20)

12.19

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Tilburg richting Breda was aan het begin van de middag enige tijd afgesloten bij Bavel na een ongeluk. De afsluiting leidde rond kwart over twaalf vanmiddag tot een vier kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum West, goed voor een kleine twintig minuten vertraging.

11.39

Kapotte auto op A29

Verkeer op de A29 van Rotterdam richting Bergen op Zoom moest aan het eind van de ochtend enige tijd rekening houden met veel vertraging voor Willemstad. Daar was de rechterrijstrook afgesloten vanwege een kapotte auto. De afsluiting leidde rond halftwaalf vanochtend tot een file vanaf de afrit Numansdorp, goed voor meer dan een halfuur vertraging.

11.24

Treinen Breda-Roosendaal rijden weer

De treinen tussen Breda en Roosendaal rijden sinds halftwaalf weer volgens schema. Het treinverkeer was hier sinds negen uur vanochtend gestremd vanwege de inzet van hulpdiensten.

11.04

Onderzoek na brand in huis

Politie en brandweer zijn een onderzoek gestart bij het huis aan de Antilopelaan in Helmond, waar gisteravond brand woedde. Volgens een 112-correspondent waren er katten in huis toen de brand uitbrak. Zij konden tijdig ontsnappen en zouden nu in de wijk rondlopen.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (21)

10.38

Mishandeling bij voetbalveld

In de buurt van het voetbalveld aan de Cederstraat in Etten-Leur is iemand donderdag mishandeld door drie jongens. Dit gebeurde rond kwart voor tien 's avonds. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De politie spreekt van een 'laffe actie'. De drie jongens maakten deel uit van een groepje van vier. Een van de jongens reed op een fatbike. Ze gingen er na de mishandeling vandoor richting de Concordialaan.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (22)

09.52

Dief wil geen celstraf en kust agent

Twee fietsendieven zijn gisteravond aangehouden in Someren. Een van de verdachten deed boodschappen in een supermarkt waar eerder deze week de fiets van een medewerker was meegenomen. Die diefstal stond op camera. Op basis daarvan herkenden supermarktmedewerkers de verdachte. De verdachte ging op de knieën voor de agent die hem kwam aanhouden, smekend om hem niet te arresteren. Hij pakte zijn been en kuste zijn arm, maar de agent was niet te vermurwen.

Lees hier meer.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (23)

09.36

Geen treinen Breda-Roosendaal

Tussen Breda en Roosendaal rijden sinds negen uur vanochtend geen treinen vanwege de inzet van hulpdiensten. De NS hoopt dat de treinen hier rond het middaguur weer volgens schema zullen rijden.

09.19

Vier auto's botsen op A2

Op de A2 botsten vanochtend vroeg vier auto's op elkaar,. Dat meldt de wijkagent van het azc in Budel op Instagram. Waar het ongeluk exact gebeurde, is niet bekendgemaakt. Een betrokkene werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De verwondingen vielen volgens de wijkagent mee. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto's van de weg te halen.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (24)

08.10

Fietser gewond op rotonde

Op rotonde ’t Stuiverke in Eersel werd afgelopen nacht rond kwart voor twee een bebloede fietser gevonden. Die lag daar op de weg. De man is in een ambulance nagekeken en naar een ziekenhuis gebracht. De man was vermoedelijk onder invloed. Hij had last van zijn hoofd.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (25)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (26)

08.07

Crash auto in Goirle

Een auto crashte afgelopen nacht op de Tijvoortsebaan in Goirle. Buurtbewoners hoorden een enorme klap. Toen ze keken wat er gebeurd was, zagen ze een auto tegen de lantaarnpaal staan en de bestuurder uitstappen en wegrennen. De politie kwam met spoed naar de Tijvoortsebaan en doorzocht de auto. In de buurt werd gezocht naar de bestuurder. Of die nog is teruggevonden, is niet naar buiten gebracht.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (27)

03.03

Serval ontsnapt in Helmond

In Helmond, in de buurt van de Jac. Heerenstraat, is opnieuw een serval ontsnapt. De politie verstuurde afgelopen nacht een Burgernetmelding naar alle telefoons in Helmond. Daarin werd opgeroepen honden en katten binnen of aangelijnd te houden. Het dier kan namelijk gevaarlijk zijn. Een serval is een middelgrote katachtige met zeer lange poten, grote oren en een gestippelde vacht. Dit dier kan gevaarlijk zijn, dus bel 112 als je de serval ziet.

Lees hier meer.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (28)

00.47

Man zwaargewond in Beek en Donk

Een man op een fiets raakte gisteren aan het eind van de avond zwaargewond in de Muzenlaan in Beek en Donk. Hij werd naast zijn fiets op straat gevonden door voorbijgangers en was niet aanspreekbaar. Volgens de officier van dienst van de politie is de man waarschijnlijk tegen een geparkeerde auto gebotst. De man is met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (29)

23.01

Aanhouding na achtervolging

De politie heeft gisteravond een automobilist aangehouden na een achtervolging door Eindhoven. De bestuurder werd gearresteerd vanwege meerdere strafbare feiten. Hij bleek, toen hij gestopt was, ook nog onder invloed te rijden.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (30)

21.52

Huis in brand in Helmond

In een huis aan de Antilopelaan in Helmond woedde gisteravond korte tijd een uitslaande brand. De brandweer bestreed het vuur en had dat snel onder controle. De schade is desondanks aanzienlijk.

Lees hier meer.

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (31)

112-nieuws: meterkast uitgebrand • politie tasert man (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6184

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.